Verpleegafdeling A5

Uw kamer

Verpleegafdeling A5 beschikt over kamers van verschillende grootte. Een aantal patiënten verblijft op een vierpersoonskamer. Patiënten met een medische indicatie liggen op een één- of tweepersoonskamer. Binnen het ziekenhuis wordt 'gemengd verpleegd', dat betekent dat het mogelijk is dat u met patiënten van het andere geslacht op een kamer komt te liggen. Hematologische patiënten die in isolatie liggen, kunnen de kamer verlaten, maar niet de afdeling. De afdeling beschikt namelijk over een speciale luchtbehandeling (HEPA-filtratie).

De TV op uw kamer is gratis en u mag uw eigen mobile telefoon gebruiken. Hebt u geen mobiele telefoon, dan kunt u er een huren bij het Facilitair meldpunt op niveau 1. U betaald een kleine vergoeding voor de huur van het toestel en u koopt een prepaid sim-kaart, die u mee naar huis kunt nemen. Er is een gratis WiFi-netwerk.

Elke kamer beschikt over een koelkast. U mag drank laten meebrengen, maar geen zelfbereide maaltijden of bederfelijke voedingsmiddelen.
Op de afdeling is een home-trainer aanwezig. Familieleden kunnen in principe niet in het ziekenhuis overnachten. Indien een patiënt in de laatste levensfase is, is het vaak mogelijk om op de kamer te blijven slapen. Familieleden die van ver komen, kunnen in de directe nabijheid van het ziekenhuis overnachten. U kunt dit bespreken met de verpleegkundige.