Op verpleegafdeling A5 werken artsen, verpleegkundigen en de rest van het team nauw samen.

Artsen

De zaalarts is de dokter die u dagelijks zult zien. Het is een arts-assistent in opleiding tot internist-hematoloog die wordt begeleid door de supervisor (dit is een internist-hematoloog). De zaalarts wordt vaak vergezeld door een co-assistent (in opleiding tot arts) en/of een semi-arts (de laatste stage voor arts in opleiding). De zaalarts bespreekt elke dag de bijzonderheden met de supervisor. Dit kan uw polidokter zijn, maar dat is niet altijd het geval. U zult uw polidokter/hoofdbehandelaar dan ook niet dagelijks zien. U kunt er wel van overtuigd zijn dat alles meerdere malen per week besproken wordt. Uw polidokter is ook aanwezig bij deze besprekingen.

In de weekenden komt de dienstdoende hematoloog of hematoloog in opleiding bij u langs. De supervisor komt eenmaal per week (meestal op vrijdag), en indien nodig vaker, bij u langs. Wekelijks vindt de transplantatiebespreking plaats. Alle hematologen bespreken gezamenlijk het patiëntenbeleid. Uw polidokter is ook aanwezig bij deze besprekingen.

Verpleging

Binnen de afdeling wordt patiëntgericht verpleegd d.w.z. dat iedere dienst één verpleegkundige verantwoordelijk is voor u. Deze verpleegkundige is tevens uw aanspreekpunt. Voor al uw vragen of mededelingen kunt u of uw contactpersoon bij hem/haar terecht. Iedere medewerker is herkenbaar aan een naamplaatje.  

Voedingsassistent

De voedingsassistenten zijn zowel overdag als ’s avond aanwezig. Zij verzorgen de maaltijden en het drinken op de verpleegafdeling. Als u wensen heeft hieromtrent, kunt u deze kenbaar maken aan de voedingsassistent.

 

Sluit de enquête