Patiëntenzorg

HemofilieBehandelCentrum

Hemofilie Behandel CentrumHemofilie Behandel Centrum

Het Hemofilie Behandel Centrum Nijmegen-Eindhoven-Maastricht: HBC-NEM

Hemofilie Behandelcentrum Nijmegen-Eindhoven-Maastricht (HBC-NEM) is het samenwerkingsverband van het HBC van het Radboudumc, het Máxima Medisch Centrum en het MUMC+. Samen vormen deze sinds het voorjaar van 2017 het HBC-NEM met drie locaties in Nijmegen, Eindhoven en Maastricht. Het HBC-NEM heeft in 2017 het kwaliteitskeurmerk HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorg) behaald.

De missie van het HBC-NEM is excellente zorg te bieden voor patiënten met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen in de regio Oost en Zuid-Oost Nederland.

De visie van HBC-NEM is dat de zorg voor patiënten met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen dichtbij huis dient plaats te vinden en dat de kennis over hemostase in Oost en Zuidoost Nederland op topniveau dient te zijn.

De doelstelling van HBC-NEM is om de zorg voor patiënten met hemofilie en aanverwante stollingsstoornissen in Oost en Zuid-Oost Nederland te behouden, optimaliseren en verder uit te bouwen in 1 groot hemofiliebehandelcentrum.

Samenvattend wil het HBC-NEM excellente zorg bieden op het gebied van hemofilie en aanverwante stollingstoornissen op drie locaties om patiënten in de regio Oost en Zuidoost Nederland de beste zorg te bieden dichtbij huis.

Contactgegevens